رابطه بین سیگار و افسردگی چگونه است؟

گزیده‌ای از محتوای پست

Table of Contents

افسردگی ناشی از استعمال دخانیات

بسیاری از سیگاری‌ها برای تسکین ناامیدی و یا بهبود خلق و خوی خود به سیگار روی می‌آورند اما اغلب با نتیجه معکوس روبرو می‌شوند. طبق شواهد یک مطالعه، مصرف سیگار در میان نوجوانان، باعث تشدید و افزایش علائم افسردگی می‌دهد. این تحقیق که در دانشگاه‌های تورنتو و مونترال در کانادا انجام شد، 662 دانش آموز کلاس هفتم را مورد بررسی قرار داد.

اگر قصد ترک سیگار را دارید، این مطلب را از دست دهید!

سیگار باعث تشدید علائم افسردگی می‌شود

سیگاری‌ها بر اساس اطلاعاتی که در پرسشنامه ارائه کردند به دو گروه تقسیم شدند:

  •  گروه اول، کسانی که برای مقابله با احساسات منفی (مانند استرس، افسردگی) از سیگار استفاده می‌کردند که تعدادشان نیز بیشتر بود.
  • در گروه دوم، میزان رنج شرکت کنندگان از خلق و خوی افسردگی نیز ثبت شد.

نتایج مطالعه واضح بود. ارتباط مستقیمی بین میزان افسردگی و تمایل به کاهش احساسات منفی با مصرف سیگار وجود داشت. این بدان معناست که افرادی که در معرض خطر افسردگی هستند برای بهبود خلق و خوی خود و کسب احساس شادی و آرامش سیگار می‌کشند. با این حال، ظاهراً مصرف سیگار تأثیر معکوس دارد. با شروع مصرف سیگار، علائم افسردگی به میزان قابل توجهی در میان این دانش‌آموزان افزایش یافت. به عبارت دیگر، آن‌ها قبل از شروع به مصرف سیگار، بسیار خوشحال‌تر بودند. آن‌ها همچنین در غلبه بر علائم افسردگی نسبت به نوجوانانی که سیگار نمی‌کشیدند، مشکلات بیشتری داشتند.

نتایج مطالعه نشان می‌دهد که سیگار کشیدن در بین جوانان می‌تواند اثرات معکوس داشته باشد: به نظر می‌رسد که مصرف تنباکو و سیگار در کوتاه مدت، خلق و خو و احساسات منفی را کاهش می‌دهد، به طوری که افراد مبتلا به علائم افسردگی به طور خاص اغلب به این دلیل به سراغ سیگار می‌روند تا موقتا خود را آرام و شاد کنند. اما تسکین مطلوب کوتاه مدت است و در دراز مدت، اثرات منفی بر حالات روانشناختی بیشتر از اثرات مثبت خواهد بود.

تماس با ما

خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، کوچه شهید رضا شیرازی، پلاک ۲۲.

لینک های مفید

ما با تلاش برای ارائه خدمات با کیفیت و حمایت از شما در هر مرحله از مسیر ترک سیگار، افتخار می‌کنیم.