سیگاری های میانسال و ترک سیگار

گزیده‌ای از محتوای پست

Table of Contents

ترک سیگار در سیگاری های میانسال
emoji-carrot

ترک سیگار در هر سنی کاری عاقلانه است. هیچوقت برای این کار دیر نیست! سیگاری های میانسال ممکن است فکر کنند که دیگر برای ترک سیگار آن ها دیر شده است، اما اینطور نیست! حتی اگر برای سال‌های متمادی و طولانی سیگار کشیده باشید، مزایا و فواید ترک سیگار از همان ۲۰ دقیقه ابتدایی از آخرین سیگاری که کشیدید شروع می‌شوند و تا سال‌های آینده افزایش می‌یابند. پس از اینکه مصرف سیگار خود را متوقف کردید، خطر مورادی همچون حمله قلبی، سکته مغزی و سرطان را به شدت کاهش پیدا می‌کنند.

پس از ترک، گردش خون و عملکرد ریه‌ها بهبود چشمگیری می‌یابند. ترک دخانیات به جلوگیری از آسیب بیشتر از برونشیت مزمن یا آمفیزم کمک می‌کند. با بهبود وضع جسمانی، استقامت و انرژی شما بهتر و به طبع آن اعتماد به نفس بیشتری نیز خواهید داشت.

چه گروهی از افراد بیشتر مایل به ترک سیگار هستند؟

معمولا اکثر افرادی که مدت زمان زیادی است که سیگار می‌کشند، چه پیر و چه جوان می‌خواهند از شر این عادت مضر خلاص شوند. اما ترک این عادت برایشان بسیار دشوار و حتی ترسناک است! علت این امر ترس از عوارض ترک سیگار همچون بی‌قراری، تنش و اضطراب، افزایش وزن و ناتوانی در دوری از نیکوتین است. ترس از اینکه چگونه زندگی خود را بدون سیگار بگذرانند؟

اما باید به خاطر داشته باشیم که هیچ کدام از این دلایل، بهانه خوبی برای ادامه به عادت مخرب سیگار کشیدن نیست. اما همین نیکوتین است که بر افکار و مغز انسان هم اثر می‌گذارد و آن‌ها را مختل می‌سازد. سیگاری های میانسال معمولا پس از ترک سیگار افراد به حال گذشته خود حسرت می‌خورند که چرا زودتر این کار را انجام ندادند. حتما به یاد داشته باشید که تمامی ناراحتی‌ها و احساسات بد پس از ترک سیگار موقتی است و پس از مدتی از بین می‌روند.

در میان ۱۰۰ نفر از افراد میانسال و مسن ۴۵ تا ۶۳ ساله در ایالات متحده، ۱۶ نفر از آن‌ها سیگار می‌کشند. افراد سیگاری میانسال و مسن عموما بیشتر از افراد جوان سیگار می‌کشند و میزان دوز مصرف نیکوتین در آن‌ها بیشتر از جوانان است. سیگاری‌های مسن‌تر اغلب علائم فیزیکی مانند تنگی نفس و سرفه را تجربه می‌کنند که نشانه‌ای از آسیب‌های ناشی از سیگار و نیکوتین است.

سیگاری‌ های میانسال و موفقیت آن‌ها در ترک

برخلاف آنچه ممکن است فکر کنید، ترک سیگار پس از سال‌ها سیگار کشیدن، کاری بیهوده، بدون فایده و یا حتی دشوارتر نیست. معمولا سیگاری‌های باسابقه انگیزه بیشتری برای ترک نسبت به تازه‌کارها دارند. در واقع هر چه فرد مدت بیشتری سیگار بکشد، جذابیت آن برایش کمتر و کمتر می‌شود.

یکی از بهترین حس‌هایی که افراد پس از ترک موفقیت‌آمیز سیگار تجربه می‌کنند، حس خوب آرامش است. این موفقیت بلندمدت همچنین باعث تقویت و بهبود روحیه و اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود.

خطرات جسمانی سیگار برای میانسال ها

همانطور که پیش از این هم اشاره شد خطرات سلامتی ناشی از سیگار با افزایش سن افزایش می یابد، ترک سیگار در هر سنی همیشه مزایایی دارد. برخی از عوامل خطرساز سیگار برای افراد میانسال و مسن عبارتند از:

  •  خستگی و تنگی نفس

سیگاری‌ها به ویژه افراد بالای 50 سال بیشتر از سایرین دچار احساس خستگی، تنگی نفس و سرفه‌های مداوم می‌شوند. این علائم اغلب نشانه شروع بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است که شامل برونشیت مزمن و آمفیزم است. از آنجایی که رشد این بیماری زمان‌بر است، معمولا علائم اولیه آن پس از سال‌ها سیگار کشیدن در فرد ظاهر می‌شوند.

  • خطر حمله قلبی

افراد سیگاری ۶۰ ساله و بالاتر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به حمله قلبی هستند. سیگار یک عامل خطرناک اصلی در مرگ این گروه سنی از افراد بر اثر عوامل زیر است:

  • بیماری قلبی
  •  سکته
  •  سرطان
  •  بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)

بر اساس آمار معتبر مردان سیگاری مسن‌تر تقریبا دو برابر بیشتر از مردان مسن‌تری که سیگار نمی‌کشند، بر اثر سکته جان خود را از دست می‌دهند. این آمار برای زنان سیگاری مسن‌تر هم تقریبا به همان اندازه است.

بیماری عروق کرونر قلب، علت اصلی علت اصلی مرگ ناشی از استعمال سیگار است. خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب در مردان میانسال سیگاری چهار برابر بیشتر از سایرین است. این خطر برای زنان سیگاری پنج برابر است.

  •  بیماری ریه و خطر سرطان

سیگار کشیدن خطر مرگ ناشی از سرطان ریه یا آمفیزم و به طور کلی بیماری‌های مرتبط با استعمال دخانیات را افزایش می‌دهد. به علاوه خطر مرگ ناشی از سرطان ریه برای افراد سیگاری بسیار بیشتر از افراد غیرسیگاری است. این آمار در مردان ۲۳ برابر و در زنان ۱۲ برابر بیشتر است. همچنین مرگ ناشی از برونشیت یا آمفیزم در مردان ۱۷ برابر و برای زنان ۱۲ برابر نسبت به همتایان غیر سیگاری خود افزایش می‌یابد. خطر مرگ در افراد سیگاری ۶۰ ساله یا بالاتر حدود دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است.

کلام آخر

در نتیجه هیچ‌وقت خود را با عبارات و توجیهات بی‌پایه و اساس که برای ترک سیگار دیر است فریب ندهید! برای ترک سیگار هیچ‌موقع دیر نیست و در هر سنی می‌توانید این تغییر بزرگ را حاصل کنید.

تماس با ما

خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، کوچه شهید رضا شیرازی، پلاک ۲۲.

لینک های مفید

ما با تلاش برای ارائه خدمات با کیفیت و حمایت از شما در هر مرحله از مسیر ترک سیگار، افتخار می‌کنیم.