چند نوع فرد سیگاری داریم؟

گزیده‌ای از محتوای پست

Table of Contents

انواع افراد سیگاری

یک فرد سیگاری همیشه منتظر آن لحظه‌ای است که بالاخره بتواند سیگار خود را روشن کند. این کار بخشی از روتین زندگی روزمره افرادی است که سیگار می‌کشند. اما همه افراد سیگاری مثل هم نیستند و هرکسی انگیزه و عادات شخصی خود را دارد که چه زمانی و چرا احساس نیاز به یک سیگار دوباره را دارد. شناسایی عادات استعمال دخانیات به شما کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری در مسیر ترک سیگار قدم بردارید.

انواع افراد سیگاری و عادات آن‌ها

به طور کلی چند دسته افراد سیگاری داریم که با توجه به شخصیت و روحیاتشان در مواقع مختلف سیگار می‌کشند. اما شما چه نوع فرد سیگاری‌ای هستید؟

یک روز از زندگی یک فرد سیگاری چگونه است؟

1. سیگاری خوشحال

یک فرد سیگاری خوشحال و راضی همیشه مناسبت‌های مختلف و خوشایند خود را با یک یا چند نخ سیگار جشن می‌گیرد. به این صورت که فرد آن را با اتفاقات خوشایند زندگی خود مرتبط می‌سازد. به عنوان مثال، سیگار می‌تواند بعد از یک شام دلچسب و خوشمزه بسیار لذت‌بخش است، اینطور نیست؟ این نوع سیگار کشیدن چندان بد هم به نظر نمی‌آید، اما واقعیت این است که این افراد پس از گذشت مدتی متوجه می‌شوند که به سیگار معتاد شده‌اند. حتی اگر فقط در مواقع خوشحال و رضایت نیز سیگار می‌کشید باید بدانید که چند نخ سیگار هم می‌تواند به راحتی سلامتی شما را به خطر بیاندازد.

نکته: اینگونه افراد باید در زمان دوره ترک سیگار خود چنین مواقعی همچون پس از وعده‌های غذایی، کسب موفقیت‌ها و … را با پیاده‌روی یا کارهای این چنینی پر کنند.

2. سیگاری پر استرس

یک فرد سیگاری پر استرس اغلب در زندگی روزمره خود و در مواجهه با مسائل مختلف، تحت فشار است. فشار در محل کار، امتحان‌های دانشگاه، ترافیک و عجله و … لحظات ناگواری برای او هستند که نمی‌تواند در این مواقع بدون سیگار آرامش خود را حفظ کند. اگر او خود را در چنین موقعیتی بیابد، معمولاً بدون اینکه متوجه شود، به طور خودکار دستش را به سمت جعبه سیگار برده و یکی پس از دیگری شروع به سیگار کشیدن می‌کند. این فرد معمولا تا زمانی که آرام شود به این کار ادامه می‌دهد و حتی نمی‌داند که روزانه چند نخ سیگار به این شکل مصرف می‌کند. استعمال تنباکو به این فرد در مدیریت ترس و فشار عصبی کمک می‌کند. عموما برای این دسته از افراد عواقب جدی‌ سیگار بر سلامتی‌شان اهمیت چندانی ندارد و تنها چیزی که به آن فکر می‌کنند گذراندن آن لحظه پر استرس خواهد بود.

نکته: اگر این نوع افراد سیگاری می‌خواهند ترک کنند، حتماً باید تکنیک‌های کسب آرامش را بیاموزند تا در لحظات پر استرس وسوسه نشوند و خود را کنترل کنند. زمان ترک سیگار در این موقعیت بسیار مهم است. ترک سیگار در شرایط نسبتاً آرام، مانند تعطیلات، گزینه خوبی برای این دسته از افراد است و فرد می‌تواند از تمرینات مراقبه و یوگا نیز بهره‌مند شود.

3. سیگار با هدف لاغری

اینگونه افراد سیگاری با استفاده از سیگار به عنوان ترمز گرسنگی، وزن خود را حفظ می‌کنند. آن‌ها به جای اینکه در غذا خوردن زیاده‌روی کنند، دستشان را در جعبه برده و برای اینکه احساس گرسنگی خود را فرو نشانند، سیگار می‌کشند. علاوه بر این، سیگار متابولیسم یا همان سوخت و ساز کالری بدن را افزایش می‌دهد. نگرانی در مورد افزایش وزن احتمالی هنگام ترک سیگار اولویت اصلی اینگونه افراد است. اما اغلب، فرد می‌داند که نگرش او نسبت به نیکوتین و ارتباط آن با تناسب اندام و وزن عالی برای سلامتی او مضر است اما با این حال، او برای اینکه به رویای تناسب اندام خود برسد، هرکاری می‌کند.

نکته: برای اینکه این افراد در ترک سیگار موفق شوند، باید از انگیزه جدید در زندگی خود استفاده کنند و با ورزش بیشتر و رژیم غذایی سالم و سبک، خطر افزایش وزن را به چالش بکشند و وزن خود را کاهش دهند.

آمار مصرف دخانیات در نوجوانان دارای اضافه وزن بیشتر است!

4. سیگار تفریحی و تفننی

اینگونه افراد خود را معتاد به سیگار نمی‌دانند و زندگی آن‌ها یک شب با سیگار و دو هفته بدون سیگار پیش می‌رود. به طور معمول روتین زندگی آن‌ها اینگونه است. چنین فردی می‌تواند برای مدتی طولانی از سیگار پرهیز کند، اما در شرایطی که برای او وسوسه انگیز شود، دوباره سیگاری را روشن می‌کند. این مناسبت می‌تواند یک روز پر استرس در محل کار باشد، یا یک شب دنج و آرام در کافه و یا رستوران. از آنجایی که خطرات سلامتی برای اینگونه افراد ناچیز به نظر می‌رسد، آنها اغلب دلیلی برای ترک سیگار برای همیشه نمی‌بینند.

نکته: هر کسی که فقط یک بار سیگار می‌کشد، پتانسیل اعتیادآور بودن نیکوتین را دست کم می‌گیرد. به خاطر داشته باشید که بسیاری از افراد سیگاری حرفه‌ای فقط قرار بود برای مدتی کوتاه به صورت تنفننی سیگار بکشند.

5. سیگاری وابسته

فردی که به سیگار اعتیاد پیدا کرده است، در نبود طولانی مدت سیگار علائم فیزیکی را خیلی سریع احساس می‌کنند. اگر چنین فردی برای ساعاتی دور از سیگار بماند، دچار علائمی همچون بی‌قراری، استرس و تنش می‌شود. به همین دلیل است که ذخایر امنیتی ایجاد می‌کند و قبل از رفتن به رختخواب بررسی می‌کند که آیا هنوز سیگار برای صبح روز بعد در خانه وجود دارد یا خیر. موقعیت‌های مختلف روزمره مانند رفتن به سینما، سفر با قطار یا پرواز برای او یک موقعیت چالش‌برانگیز یا استرس‌زا است، حتی زمانی که او بیمار است، بدون توجه به احتمال افزایش خطر، بدون محدودیت به سیگار کشیدن ادامه می‌دهد.

نکته: با حمایت پزشک و توصیه‌های هدفمند در مورد ترک سیگار، فرد سیگاری معتاد نیز می‌تواند در ترک اعتیاد خود به نیکوتین موفق شود.

تماس با ما

خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، کوچه شهید رضا شیرازی، پلاک ۲۲.

لینک های مفید

ما با تلاش برای ارائه خدمات با کیفیت و حمایت از شما در هر مرحله از مسیر ترک سیگار، افتخار می‌کنیم.